· TAVUNKON KIZÁRÓLAG A „FOGD MEG ÉS ENGEDD VISSZA” ALAPELV MŰKÖDIK, NINCS ELVIHETŐ HAL, MINDEN HALAT VISSZA KELL ENGEDNI!

· A tavon csak érvényes állami horgászengedéllyel, Magyar Horgászkártyával, turista horgászengedéllyel lehet horgászni!

· Tavunkon minden horgásznak kötelező a jó minőségű sebfertőtlenítő használata, melyet a hal testén felfedezett külső sérülésekre is használjunk!

· A kötelező felszerelések: pontybölcső, mérlegelő zsák, nagyméretű szétszedhető merítő, úszómérlegelő.

· A TAVON FONOTT FŐZSINÓRRAL ÉS FONOTT DOBÓELŐKÉVEL HORGÁSZNI TILOS! KIVÉTELT KÉPEZ A HOROGELŐKE.

· TILOS A FŐZSINÓR ÉS A LEEDCORE VAGY ELŐTÉTZSINÓR KÖZÉ BÁRMILYEN FORGÓ VAGY KAPOCS ELHELYEZÉSE!

· Tavunkon a LEADCORE HASZNÁLATA ENGEDÉLYEZETT!

· Tavunkon bójázni kizárólag “dőlő” bojával lehet, az úgynevezett H-bója használata nem engedélyezett!

· 2020-tól szektorbólyák jelzik a horgászható területek maximális távolságát.

· A TÓBAN FÜRÖDNI SZIGORÚAN TILOS ÉS ÉLETVESZÉLYES!

· Csónak (behúzás), és etetőhajó használata engedélyezett, kizárólag saját felelősségre!

· A kifogott hallal szemben kötelező a kíméletes bánásmód. SZIGORÚAN TILOS A NAGY HALAKKAL ÁLLVA FÉNYKÉPEZKEDNI, MINDENKIT MEGKÉRÜNK, HOGY FOLYAMATOSAN LOCSOLJÁK VÍZZEL, AMÍG KINT VAN!

· 10 KG FELETTI PONTY ÉS AMÚR, VALAMINT A 6 db ÓRIÁS TOKHAL MEGFOGÁSA ESETÉN 7:00 – 21:00 ÓRÁIG AZONNAL ÉRTESÍTENI KELL A HALŐRT A 06 70 405 8430-AS TELEFONSZÁMON! A 6 DB ÓRIÁS TOKHALAT SZIGORÚAN TILOS KIVENNI A TÓBÓL!

· ÉJSZAKAI HORGÁSZAT ESETÉN (21:00 és 7:00 ÓRA KÖZÖTT) 12 KG FELETTI PONTY ÉS AMÚR, VALAMINT A 6 db ÓRIÁS TOKHAL MEGFOGÁSA ESETÉN AZONNAL ÉRTESÍTENI KELL A HALŐRT A 06 70 405 8430-AS TELEFONSZÁMON! A 6 DB ÓRIÁS TOKHALAT SZIGORÚAN TILOS KIVENNI A TÓBÓL!

· Tavunk mellett tüzet gyújtani csak az erre megépített tűzrakó helyen szabad!

· Parkolni csak a kijelölt parkolóban szabad, a horgászhelyhez csak a ki- és bepakoláshoz engedélyezett a gépjárművel behajtás. A horgászat végeztét a halőrnek jelezni kell a bepakolás előtt. A be- és kipakolás után a tó területén gépjárművel közlekedni TILOS!

· TILOS a part menti növényzetet bármi módon megcsonkítani vagy írtani, valamint a tó körül élő állatokat bármi módon bántani!

· TILOS a szemetet, étel- és horgászcsali maradékot, SZOTYOLA ÉS TÖKMAG HÉJAT, cigaretta csikkeket(!) a horgászhelyen hátrahagyni! Érkezéskor a horgászoknak szemeteszsákot biztosítunk, amit a horgászat végeztével a halőrházhoz vagy a nagy szemetes konténerhez kötelező felhozni!

· Tavunkon etetni csak frissen főzött szemestakarmánnyal, tigrismogyoróval, pellettel, bojlival lehet.

· TILOS a vízminőségének érdekében minden nemű erjesztett, rothadt, és etetésre alkalmatlan beltartalom nélküli takarmány használata.

· KUTYATÁP HASZNÁLATA SZIGORÚAN TILOS!

· A horgász köteles megismerni és maradéktalanul betartani a horgászrendet, melyet megérkezésekor aláírásával is igazolja!

· Ellenőrzésre jogosult személy (ellenőr, rendőr, tulajdonos) felszólítására lehetővé kell tennie a horgász eszközök megvizsgálását, járművének átvizsgálását!

· A tavon bojlis felszerelés mellett, megengedett az egész tó területén a feederbotos horgászat az alábbi szabályok betartásával:

  1. A felszerelést úgy kell összállítani , hogy a tó óriásait biztonságosan ki tudjátok segíteni a partra egy fotó erejéig!
  2. Azokon az állásokon , ahol feederbotos horgászat folyik ott nem lehet etetőhajót használni! Úgy sem hogy 2 horgász közül az egyik bojlis felszereléssel horgászik! Tehát az álláson etetőhajó szigorúan tilos!

· A tavon egyéb finomszerelékes felszerelések (match, rakós bot) használata is engedélyezett!

· A faházas horgászhelyek csak faház bérléssel együtt foglalhatóak! A faházat bérlők addig nem hagyhatják el a tó területét, amíg a halőr a házat át nem veszi tőlük! A ház kipakolása után azonnal értesíteni kell a halőrt a 06 70 405 8430-as telefonszámon.

· A 22-es horgászhelyen kialakított VIP faház teljes felszereléséért a bérlő tartozik felelősséggel.

· A tavon nem horgászó kísérőknek, és a horgászó családtagjainak látogatói díjat kell fizetnie! Látogatási idő 7:00-21:00-ig, további tartózkodás esetén jelezni kell a halőrnek, de a látogató csak következő nap 7:00-kor tudja elhagyni a tó területét! A látogatók kizárólag a halőrház előtti parkolót vehetik igénybe, a tó területén kizárólag gyalog közlekedhetnek!

· Háziállat (kutya, macska) a tó területére mérettől függetlenül hozható, úgy, hogy a szomszéd horgászatát nem zavarja!

· Mindenkori előre foglaláskor az összköltség 30%-át előre utalással, vagy a helyszínen készpénzfizetéssel kérjük a foglalás leadása után számított 5 munkanapon belül megfizetni. Amennyiben nem indítja el a tranzakciót vagy nem tesz eleget a készpénzes fizetésnek a leadott foglalás törlésre kerül!

· Az éves jegyesek esetében a foglalás ugyanúgy működik, mint a napijegynél, de ha a foglalt időpontra nem érkezik meg, és nem mondja le, a lefoglalt napok napijegy árával terheljük, vagy a lefoglalt napok számával csökkentjük a horgászidőt!

· A TÓPARTON ESETLEGESEN BEKÖVETKEZETT BALESETEKÉRT, BOTTÖRÉSEKÉRT A TULAJDONOS SEMMIFÉLE FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL. A TÓPARTON MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE TARTÓZKODIK!

· A TÓ SZABÁLYZATÁNAK BÁRMINEMŰ MEGSÉRTÉSE ESETÉN A SZABÁLYSÉRTÉS SÚLYÁTÓL FÜGGŐEN AZONNALI KITILTÁS JÁRHAT!