ÉRVÉNYES: 2024.01.01-TŐL

· TAVUNKON KIZÁRÓLAG A „FOGD MEG ÉS ENGEDD VISSZA” ALAPELV MŰKÖDIK, NINCS ELVIHETŐ HAL, MINDEN HALAT VISSZA KELL ENGEDNI!

· A tavon csak érvényes állami horgászengedéllyel, Magyar Horgászkártyával, turista horgászengedéllyel lehet horgászni!

· Tavunkon minden horgásznak kötelező a jó minőségű sebfertőtlenítő használata, melyet a hal testén felfedezett külső sérülésekre is használjunk!

· Kötelező felszerelések: állványos pontybölcső, nagyméretű szétszedhető merítő, úszómérlegelő.

· Amennyiben 3 horgász horgászik egy álláson, kötelező 2 db állványos pontybölcső és minimum 2 db úszómérlegelő használata!

· A TAVON FONOTT FŐZSINÓRRAL ÉS FONOTT DOBÓELŐKÉVEL HORGÁSZNI TILOS!

· A tavon semmiféle kapocs, forgó nem használható a végszerelékben, csak és kizárólag zsinór-zsinórral köthető! Kivéve a horogelőke rögzítése! Tavunkon csak elhagyó végszerelék használható!

· Tavunkon a LEADCORE HASZNÁLATA TILOS, NEM ENGEDÉLYEZETT!

· TILOS az etetőkosár használata, a pasztaólom ENGEDÉLYEZETT!

· Kötelező felvastagodó zsinór, vagy a főzsinórnál vastagabb előtét zsinór, legalább 20 méter hosszúságban, minimum 40-es!

· Tavunkon bójázni kizárólag “dőlő” bojával lehet, az úgynevezett H-bója használata nem engedélyezett!

· A TÓBAN FÜRÖDNI SZIGORÚAN TILOS ÉS ÉLETVESZÉLYES!

· Csónak (behúzás), és etetőhajó használata engedélyezett, kizárólag saját felelősségre!

· A kifogott hallal szemben kötelező a kíméletes bánásmód. SZIGORÚAN TILOS A NAGY HALAKKAL ÁLLVA FÉNYKÉPEZKEDNI, MINDENKIT MEGKÉRÜNK, HOGY FOLYAMATOSAN LOCSOLJÁK VÍZZEL, AMÍG KINT VAN!

· A halőr értesítéséig úszómérlegelőben a VÍZBEN tároljuk a halat! Fotózáskor amennyiben egyszerre 2 db hal megfogása történt egy horgászálláson, akkor 2 db pontybölcső használata kötelező (Tehát 1 hal – 1 db bölcső)!

· 14 KG FELETTI PONTY ÉS AMÚR, VALAMINT A 3 DB ÓRIÁS TOKHAL MEGFOGÁSA ESETÉN 0 – 24 ÓRÁIG AZONNAL ÉRTESÍTENI KELL A HALŐRT A 06 70 405 8430-AS TELEFONSZÁMON! A 3 DB ÓRIÁS TOKHALAT SZIGORÚAN TILOS KIVENNI A TÓBÓL!

· TAVUNKON 2022. JANUÁR 1-TŐL A TŰZRAKÁS TILOS! FŐZÉS-SÜTÉS KIZÁRÓLAG GÁZOS, ILLETVE FASZENES GRILL MÓDSZERREL TÖRTÉNHET!

· Parkolni csak a kijelölt parkolóban szabad, a horgászhelyhez csak a ki- és bepakoláshoz engedélyezett a gépjárművel behajtás. A horgászat végeztét a halőrnek jelezni kell a bepakolás előtt. A be- és kipakolás után a tó területén gépjárművel közlekedni TILOS!

· TILOS a part menti növényzetet bármi módon megcsonkítani vagy irtani, valamint a tó körül élő állatokat bármi módon bántani!

· TILOS a szemetet, étel- és horgászcsali maradékot, SZOTYOLA ÉS TÖKMAG HÉJAT, cigaretta csikkeket(!) a horgászhelyen hátrahagyni! A horgászat végeztével a szemetet kötelező felhozni a halőrházhoz vagy a nagy szemetes konténerhez!

· TAVUNKON ETETNI CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A TAVON KAPHATÓ VÁKUUMCSOMAGOLT, FRISSEN FŐZÖTT MAGKEVERÉKKEL LEHET! TILOS BÁRMILYEN MAG BEHOZATALA A TÓ TERÜLETÉRE, AZONNALI KIZÁRÁST VON MAGA UTÁN!

· TILOS a vízminőség érdekében mindennemű erjesztett, rothadt, és etetésre alkalmatlan beltartalom nélküli takarmány használata!

· KUTYATÁP ÉS KUTYATÁP SZÁRMAZÉKÁBÓL KÉSZÍTETT BOJLI, PELLET HASZNÁLATA SZIGORÚAN TILOS, AZONNALI KIZÁRÁST VON MAGA UTÁN!

· A horgász köteles megismerni és maradéktalanul betartani a horgászrendet, melyet megérkezésekor aláírásával is igazolja!

· Ellenőrzésre jogosult személy (ellenőr, rendőr, tulajdonos) felszólítására lehetővé kell tennie a horgász eszközök megvizsgálását, járművének átvizsgálását!

· A tavon bojlis felszerelés mellett, finom szerelékes módszer is engedélyezett. Amennyiben egy álláson feeder és bojlis horgászat történik, akkor etetőhajó használata ezen álláson TILOS, tehát feeder botos horgászat csak dobós horgász módszer!

· A faházas horgászhelyek csak faház bérléssel együtt foglalhatóak! A faházat bérlők addig nem hagyhatják el a tó területét, amíg a halőr a házat át nem veszi tőlük! A ház kipakolása után azonnal értesíteni kell a halőrt a 06 70 405 8430-as telefonszámon!

· A faházakon lévő áramellenőrző (mérő) óra állását kötelező a halőr jelenlétében átvenni, mivel az áramhasználati díj megfizetése az elfogyasztott kW alapján történik!

· A tóra 2020-as évtől fűtőeszköz NEM HOZHATÓ sem a faházakhoz, sem a sátorhelyekhez!

· A faházakban infrapanel fűtés, a sátorhelyeknél kerámia betétes fűtőventillátor igényelhető a foglalásnál, illetve helyszínen a halőrháznál!

· A 22-es horgászhelyen és a 15-ös horgászhelyen kialakított VIP faház teljes felszereléséért a bérlő tartozik felelősséggel.

· A VIP faház foglalása esetén a faház bérlésének teljes összegét (15.000 Ft/24 óra) kérjük előlegként elutalni 10 NAPON BELÜL!

· A tavon nem horgászó 18 év feletti kísérőknek és/vagy a horgász családtagjainak 7:00 – 21:00 óra között 200 Ft látogatói díjat kell fizetnie! Éjszakai ott tartózkodás esetén a kísérőknek/családtagoknak 500 Ft kísérő jegyet kell vásárolniuk (500 Ft/nap vagy a horgászati idő foglalás szerint). Az éjszakai ott tartózkodást jelezni kell a halőrnek, a látogató csak következő nap 7:00-kor tudja elhagyni a tó területét! A látogatók, kísérők kizárólag a halőrház előtti parkolót vehetik igénybe, a tó területén kizárólag gyalogosan közlekedhetnek!

· Háziállat (kutya, macska) a tó területére mérettől függetlenül hozható, úgy, hogy a szomszéd horgászatát nem zavarja!

· Mindenkori előre foglaláskor az összköltség 30%-át előre utalással, vagy a helyszínen készpénzfizetéssel kérjük a FOGLALÁS LEADÁSA UTÁN SZÁMÍTOTT 10 NAPON BELÜL MEGFIZETNI! AMENNYIBEN NEM INDÍTJA EL A TRANZAKCIÓT, VAGY NEM TESZ ELEGET A KÉSZPÉNZES FIZETÉSNEK, A LEADOTT FOGLALÁS TÖRLÉSRE KERÜL!

· A FOGLALÁSOK LEMONDÁSAKOR A FOGLALÓT NEM ÁLL MÓDUNKBAN VISSZATÉRÍTENI! FOGLALÁS LEMONDÁSÁVAL KAPCSOLATBAN HÍVJA A TÓGAZDÁT!

· Az éves jegyesek esetében a foglalás ugyanúgy működik, mint a napijegynél, de ha a foglalt időpontra nem érkezik meg, és nem mondja le, a lefoglalt napok napijegy árával terheljük, vagy a lefoglalt napok számával csökkentjük a horgászidőt!

· HA BÁRMELYIK HORGÁSZ MÓDSZERBEN SEGÍTSÉGRE LENNE SZÜKSÉGE (PL. KÖTÉSEK, SZERELÉK ÖSSZEÁLLÍTÁS), KÉRJEN SEGÍTSÉGET A HALŐRÖKTŐL!

· A TÓPARTON ESETLEGESEN BEKÖVETKEZETT BALESETEKÉRT, BOTTÖRÉSEKÉRT A TULAJDONOS SEMMIFÉLE FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL. A TÓPARTON MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE TARTÓZKODIK!

· A TÓ SZABÁLYZATÁNAK BÁRMINEMŰ MEGSÉRTÉSE ESETÉN A SZABÁLYSÉRTÉS SÚLYÁTÓL FÜGGŐEN AZONNALI KITILTÁS JÁRHAT!

Jó pihenést és kulturált kikapcsolódást kíván a Battyán Carp Lake csapata!

2023.11.02.